Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dr Edward Bach gondolatai

2009.11.23

Dr. Edward Bach gondolatai

/ Dr. Edward Bach angol orvos sebészként majd bakteriológusként végzett és dolgozott. 1917 nyarán szervezetét rák támadta meg. Ekkor már hosszabb időn át boldogtalanul élt, s később betegségét is ezeknek a mélyen benne dolgozó negatív erőknek tulajdonította. Mindössze három hónapot jósoltak neki - ő azonban még 12 évet élt. Gyógyulásának részeként elkötelezte magát a "valódi, lélek alapú" gyógyítás mellett és kidolgozta a virágesszenciák alkalmazásának módszerét. /

"Egyetlen dolgunk, hogy megőrizzük egyéniségünket, éljük a saját életünket és életünk hajóját magunk kormányozzuk - s minden rendben lesz"

"Az isteni küldetés nem önmagunk feláldozása, nem visszavonulás a világtól, nem a szépség és a természet élvezetének visszautasítása, éppen ellenkezőleg: minden dolog teljesebb és magasabb szintű élvezetét jelenti"

 

"A betegséggel a test üzen, hogy nem boldog"

 

" MInden cselekedetünkben keresnünk kell az örömöt és kerülnünk a kételkedést, a depressziót"

 

" Nem kell félnünk az életbe való belemerüléstől. Azért vagyunk itt, hogy tapasztalatokat gyűjtsünk"

 

" Egészségről akkor beszélhetünk, ha tökéletes harmónia van lelkünk, szellemünk és testünk között"

 

"A betegség valódi okai: korlátozottság félelem, nyugtalanság, döntésképtelenség, közöny, gyengeség, kételkedés, fanatizmus, tudatlanság, türelmetlenség, rémület, szomorúság, kegyetlenség, gyűlölet, neheztelés, harag"

 

" A siker fontos feltétele az életkedv és az, hogy életünket ne kötelességnek lássuk, amit minél nagyobb türelemmel kell elviselnünk, hanem inkább sok kalanddal járó utazásnak tekintsük, amely valódi örömet okoz. "

 

"Nem számít, hogy lelkünk az élet mely pontjára állított minket, hogy kereskedők vagy kézművesek, gazdagok vagy szegények, koldusok vagy királyok vagyunk-e: mindenki képes mindenkori foglalkozásának megfelelő feladatát végrehajtani és áldássá válni a környezete számára"