Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bölcsességek a boldogságról

2009.11.24

"A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle."

                                                        / Hamvas Béla /

 

"Emlékezz arra, hogy a boldogság nem attól függ, hogy ki vagy, vagy mi történik veled, egyedül attól, hogy mit gondolsz."

                                                       / Dale Carnagie /

 

" A boldogságnak nincs köze ranghoz és vagyonhoz, egyszerűen csak harmónia kérdése."

                                                        / Lao Ce /

 

" Az igazi boldogság forrása önmagunkban rejlik és mások nem tehetik igazán boldogtalanná azt, aki boldog akar lenni."

                                                        / Rousseau /

 

" Neked kell uralnod gondolataidat és nem fordítva, ha valóban a boldogságot keresed."

                                                       / Sri Chinmoy /

 

" A virágok és a madarak azért boldogabbak az embereknél, mert  nincs fogalmuk a jövőről, nincsenek szavaik és amiatt sem nyugtalankodnak, hogy mit gondolnak róluk a társaik. "

 

" A boldog események örvendetessé teszik az életet, de nem vezetnek önmagunk felfedezéséhez, növekedéshez és szabadsághoz sem. Az a kiváltság olyan dolgoknak, személyeknek és helyzeteknek van fenntartva, amelyek fájdalmasak számunkra"

                                                      / Anthony de Mello /

 

"Miután megismered az élet jelentését és célját, nem pazarolsz több időt a múlton való bánkódásra és tépelődésre. Látni fogod, hogy az élet gyönyörű dal és élvezni kezded ritmusát és dallamát."

                                                      / Svámi Rama /

 

" Az élet lehet kemény és veszélyes. Aki boldogságot keres, találhat bánatot, aki békét áhít, harcra kényszerül, aki szerelemre vágyik, csalódik. Öröm csak annak jut, aki nem fél a magánytól, élet csak annak, aki nem fél a haláltól."

                                                       / Joyce Cary /

 

"A boldogság sokszor áldás. De általában meg kell harcolnunk érte. A mágikus pillanat segít, hogy megváltozzunk és elinduljunk álmaink után. Lehet, hogy szenvedni fogunk és nehéz pillanatokat élünk át és sok csalódás ér - de ennek egyszer vége lesz és nem hagy gyógyathatatlan sebeket. És amikor már túl vagyunk mindenen, emelt fővel tekinthetünk vissza. Szerencsétlen, aki nem mer kockáztatni. Lehet, hogy soha nem csalódik, soha nem ábrándul ki, és nem is szenved úgy, mint azok, akik egész életükben egy álmot követnek.  De amikor visszatekint - hiszen mindannyian visszatekintünk - meghallja, amit a szíve súg.  - "Mit csináltál azzal a rengeteg csodával, amit Isten elhintett a hétköznapjaidban? Mit csináltál azokkal a taletumokkal, amelyeket rád bízott a Mester?  Elástad mindet egy mély gödörbe, mert féltél, hogy elveszíted őket. Íme hát az örökséged: a bizonyosság, hogy eltékozoltad az életed."

                                                          / Coelho/